Alexandra: 2014

Beskriv året med tre ord.
Jobbigt, kul och bra

 

Bästa köpet?
Denna är svår! Men det måste nog vara min Iphone 6! Behövde verkligen en ny telefon då min 4a var kaos..

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2014?

Maps av Maroon 5 och även mycket av Ed Sheeran, de har varit stora favoriter i år, även Ellie Goulding.

 
Vem har du umgåtts med mest?
Evelin såklart, min pojkvän och mina fina vänner Aline och Jennifer. Under sommaren umgicks jag väldigt mycket med min storasyster Felicia.

 

Har du haft ett förhållande under 2014?
Jaa det har jag

 

Vart reste du under 2014?

Spanien, utomlands alltså. Sen var jag i stugan (hemlig location) och i Umeå inom Sverige.

 
Vad var din största tabbe 2014?

Jag måste nog säga att det var att färga håret rött! Haha det har varit ett rent helvete för mitt hår att bli av med de röda pigmenten, jag har fortfarande inte lyckats helt. Men jag har gett upp hoppet lite faktiskt.

 

Vilka ser du som de största händelserna under året?

Oj, jag har faktiskt inget bra svar på denna fråga.. Tråkigt.

 

Har du blivit bättre på något?
Hahah det skulle jag inte vilja påstå, Kanske på att inte bry mig lika mycket om tid, det låter konstigt jag vet. Men jag menar, jag är alltid tidig till allt och förut var det en stor grej om jag kom sent till skolan. Men nu bryr jag mig inte lika mycket och det är bra, för jag kunde verkligen bli stressad om bussen var sen 5 minuter. Jag är fortfarande i tid till skolan, bara det att jag inte är där en halvtimme innan.

 

Vad var extra dåligt med året?
Jag skulle inte vilja påstå att 2014 var det bästa året i mitt liv, för det var det helt klart inte. Men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som ha varit så dåligt. Har väl lagt energi på oödiga människor.

 

Vad var extra bra?
Det kommer låta cheesy, men min pojkvän. Han har alltid funnits där för mig när jag har mått dåligt och han har alltid fått mig att må bättre. Visst han gör det varje år, men i år har inte jag varit på topp och då har han funnits där extra mycket.

 

 Lärde du känna några nya människor?

Yes I did! Aline och Jennifer och även lite folk på mitt gamla jobb.

 

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?

Jobbde på Burger king, eller jobbade överhuvudtaget kanske man ska säga. Eller jag har sommarjobbat innan men jag har inte haft ett riktigt jobb innan 2014.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Finns en massa saker som gjorde mig glad! 

 

Vad var din största framgång på jobbet 2014?
Att jag ens har ett jobb är ett mirakel så jag nöjer mig så, behöver inte ha nån framgång på jobbet.

 

Största framgång på det privata planet?
Att jag.. Haha nee jag vet inte, det här är svårt!

 

Vem saknade du?
Min storasyster! Min syster är på riktigt den bästa som finns och det är alltid lika tråkigt när hon inte är med, men tyvärr bor hon 637,48 kilometer bort..

 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Vara mer positiv och abslout inte lägga energi på onödiga männsikor som inte tillför nått i mitt liv. 

 

Tror du 2015 kommer bli lika bra?
Jag hoppas att 2015 kommer vara bättre då 2014 inte har varit "the year of my life"

 

Vad kommer du sakna från 2014?

alla dom fina stunderna, men 2015 kommer också innehålla fina stunder så jag har det att se framemot.

  
Vad önskar du att du gjort mer?

Jag vet inte, njutit av de bra stunderna lite mer kanske.

 

Vad spenderade du mest pengar på?
Mat och kläder. Och min telefon, 6400:- är en del pengar haha!

 

Och så slutligen; dina planer inför 2015?
Gå i skolan, ta mig igenom sista terminen av andra året på gymnasiet och på sommaren njuta så mycket som möjligt. Göra saker, åka utomlands vill jag också, åka till stugan, tatuera mig, det finns mycket jag planerar att göra, vi får se om jag har pengar till det. Juste ska ju förhopningsvis åka till London under hösten med Evelin och Felicia. Åh det är bara att börja spara massa pengar!

 

Vad vill du säga till dig själv inför 2015?

Var positiv och umgås inte med personer du inte vill umgås med, man får faktiskt välja sina vänner själv. Sen, ha inte så höga krav på dig själv, inget blir bättre av det! Och sist men inte minst, njut av alla de bra stunder i livet.

 
 

Har tagit denna lista från kenzas.se

 


Alexandra: burger king

Var och jobbade idag mellan 10-14, skulle bara jobbat till 1 men fick jobba över en timme.
Tänkte att jag kunde berätta lite om jobbet och vad jag jobbar med och så.
Jag jobbar på Burger king på vasagatan och jobbar som medarbetare. Fick jobbet genom att söka in på deras hemsida och är otroligt glad över det! Jag skulle ha jobbat dagen innan julafton men fick då bara mina kläder och skriva på avtal och sådant. Så idag var mitt första arbetspass och vad ska man säga? Det är stressigt och tar väldigt mycket på krafterna och jag jobbar i kassan så jag behövde lära mig hur allt fungerade och så. 
Innan jag började kände jag att jag helst ville jobba i köket, men efter idag är jag glad att jag inte gör det, det känns ännu mer stressande. 
Under januari månad kommer jag jobba lite olika, men när februari börjar kommer jag förhoppningsvis att jobba söndagar och måndagar.
Känns iallafall otroligt kul och bra att ha ett jobb igen och den här gången ska jag verkligen spara mina pengar och nu tror jag att jag har ett knep för att inte slösa, vill kunna göra saker i sommar. Som att åka utomlands, åka till stugan och bara kunna ha kul, fyller ju även 18 under sommaren.

Alexandra: julafton - outfit

Jag hade på mig min favorit kjol från hm, strumpbyxor från hm och en stickad tröja från bikbok, körde håret i en bulle med luggen framme. Personligen tycker jag att det är otroigt snyggt att ha en stickad tröja till kjol och känner inte att rött är ett måste till jul, tycker ni det?

Alexandra: julklappar

Jag fick så otroligt fina saker igår och jag är verkligen super tacksam! Tyckte även det var kul att se när mina klappar som jag köpt blev öppnade, tycker om att se andra glada för saker de får.
Jag fick: en necesär i en superfin rosa nyans, en ny väckarklocka som visar tid, temperatur, och man kan ladda två enheter samtidigt via usb uttag, mango tempation - body lotion, depend  -franskmanikyr set, en tröja, örhängen, pengar, en fjärrkontroll till kameran, bh och trosor, en bok, gelé från naio uk och en glasfil!
Sist med inte minst fick Evelin och jag en ny plattång! Vi fick plattången eclipse från ghd och den är såå fin och verkar såå bra. Vi fick ett värmdeskydd och förvaringsväska till den också.
Som sagt så är jag supernöjd med mina klappar, vad fick ni?
 

Alexandra: julafton

Såhär såg min julafton ut! Julbord och julklappsutdelning! Mysigt och trevligt, fick fina saker som ni får se i nästa inlägg. Jag hoppas att ni har haft en bra julafton!
 

Alexandra: tomteluvor

Såhär ser mina julnaglar ut! Gjorde små söta tomteluvor och jag tycker dom är söta och passar perekt nu på julen. 
God jul kära läsare!

Alexandra: 2 dagar kvar

Klappar under granen.
 
Snart är det julafton, bara TVÅ dagar kvar! Hoppas att det kan komma lite snö iallafall tills dess, det skulle vara mysigt. 
Imorgon ska jag faktiskt åka och jobba tre timmar, är lite nervös då det är första dagen, men det går nog bra. Jag ska absolut berätta mer om det i ett annat inlägg, men jag tänkte att jag gör det efter imorgon så att jag kan berätta lite mer.
Helgen har bestått av filmtittande och mys med pojkvännen, han är dock sjuk och jag som lätt blir smittad får väl hoppas att jag klarar mig den här gången. Vill inte bli sjuk nu under lovet, det räcker med att jag alltid är sjuk under skolveckorna!

Alexandra: pepparkakor

Bakade pepparkakor för någon dag sen och såklart blev dom jättegoda, haha nej men dom blev bra! Keyla och jag bakde, Evelin skulle ha varit med men hon gjorde en läxa istället. Snart är det jul, har ni julbakat nått än?
 
 

Alexandra: christmas and new years part 2

Lite mer jul och nyårsnaglar! De två första är julnaglarna, såklart. Och den sista är nyårsnageln och jag älskar dom alla tre!

Alexandra: christmas and new years

Här har ni tre olika naglar. Den med granen passar perfekt nu i december och när det börjar närma sig jul. Kanske är det julnaglarna för i år. 
De guldiga skulle jag definitivt ha på nyår, guld och glitter blir aldrig fel! De sista naglarna är svarta med lite streck från en sida till mitten ungefär, syns rätt dåligt men dom är rätt snygga och dom passar också att ha på nyår!

Alexandra: Winter nails

I och med att det är december så kör jag på lite juligare naglar och dessa målad jag igår, klippte även naglarna då denna design passar bättre på ett par korta naglar. Dom kanske inte är jätte raka eller jämna men helheten tycker jag är snygg iallafall!

Alexandra: 12e december

Här har ni lite bilder på min outfit idag! Detta är det jag visade upp för någon dag sedan.
 
Ska strax börja dra mig mot bussen för att åka till skolan och kolla på skolans luciatåg, efter det blir det en timmes samhälle och sedan ska jag nog träffa pojkvännen! Så det är min dag, men jag kanske uppdaterar senare!

Alexandra: nya boots

För ungefär exakt ett år sedan fick jag dom skönaste bootsen i universum, jag hade dom under vintern och även under hösten. Men så för ungefär två dagar sedan så tuggade Messi (vår hund) bort nästan allt det svarta där fram på skorna och tryckte även ner dom på något konstigt sätt. Jag blev jättesur eftersom det var dom bekvämaste skorna jag hade, men så nu har jag fått ett par nya!
Det är samma modell som dom andra bara att det är ett annat mönster. Mina hade kors på sidan och dom här har en dragkedja där bak. Dom kostar 499:- på din sko, i vanliga fall, men just nu kostar dom bara 149:- Riktigt kap alltså! Dom är verkligen jättesköna, men dom töjer ut sig lite efter ett tag, men då är det bara att köpa en sula eller köra på lite tjockare strumpor.

Alexandra: julnaglar

Dessa härliga julnaglarna gjorde jag i lördags. Det skulle vara super snyggt att ha dessa på olika naglar samtidigt eller att man har en färg på alla naglar förutom en, då kör man på nån av dom här, personligen tycker jag det är snyggast med ringfingret!

Alexandra: pink pod party

Jag och Evelin var tidigare idag på Mathilda och Andreas pink pod party och det var rätt kul, och så fick man en grym goodiebag!
Här redan ser ni bilder på det man fick i påsen:
 

Alexandra: black and white

Förra veckan var jag inne på hm och denna mysiga tröja/klänning (jag har den som klänning) hände på rea avdelningen och blev min för endast 100:- och fick även med mig 4 pack av strumpbyxor, behövdes! Dessa mysiga tröjor är otroligt populära just nu och jag har även en vanlig tröja från hm i detta material, den är i vinrött och jag älskar den! Detta kommer ni få se när jag har på mig och visar dagens outfit!

Alexandra: stickat

Denna mysiga tröja från gina tricot blev min för endast 49:- Den är otroligt mysig och skön, den är lite oversize och det gillar jag, så jag är supernöjd med denna. Vet inte riktigt om den finns kvar i butik då den hängde på rea avdelningen. Ni får se bilder hur den ser ut på någon gång då jag visar dagens outfit.

Alexandra: Pink candle

Fick ett nytt doftljus av mamma som luktar väldigt gott och det är ju ett stort plus att det är rosa då det är min favoritfärg! Jag kommer tyvärr inte ihåg vart det är ifrån, men det finns otroligt mycket rosa doftljus överallt.

Alexandra: christmas gifts

Älskar att gee bort julklappar och att slå in dom kan ju vara det bästa med dom!

Alexandra: all I want for christmas..

..is you.

Alexandra: new year - nails

Glitter och paljetter ser man på varenda hemsida när det börjar närma sig nyår och jag tycker att man kan köra på glitter på naglarna också! Kör på en beige/rosa färg på nageln och målla tippen i en härlig glittrig färg. På bilderna har jag blandat min egen "pink cover gel" och sedan tagit en "regnbågsglitter" att ha på tippen. Det är alltså ett silvrigt glitter med en hint av andra färger som bara syns i vissa vinklar och ljus. Jag skulle definitivt köra på dessa naglar tilll nyår.
Ni kan även boka tid hos mig för att fixa era naglar till jul och nyår, det kan ni göra på Facebook: Alexandra Sävenstedt, Instagram: asavenstedt eller nailsbyalexandras, eller via sms: 0723615602

Alexandra: Yves Rocher

Alltså denna hardkräm! Den är underbar! Det är doften apelsinchoklad och den är från Yves Rocher. Den är tyvärr limited edition, vilket betyder att den kommer försvinna snart, MEN den är såå billig! Den kostar endast 19:- och det är ett superbra pris för den luktar otroligt gott och gör händerna super lena. Jag måste införskaffa mig fler så att jag har när den inte finns i butik längre. Denna kollektion finns även i dofterna "hallon" och "björnbär" och det finns handkräm, läppbalsam, duschgel m.m. Perfekta julklappen!

Alexandra: french

Målade naglarna i förrgår och ville ha något enkelt men elegant. Att göra fransk manikyr är otroligt lätt och det går fort. Det finns även många olika sätt att göra det på. Tänkte att jag skulle göra en video på lite olika sätt man kan göra det på, så håll utkik för det!

Alexandra: chillin'

Bjuder på lite bilder som jag tog nyss.
 
Alltså att ha en blogg på vintern kan vara det svåraste, först och främst är insriationen på botten och sedan så har vi så extremt lite sol så alla bilder man tar blir jätte dåliga. Jag har försökt fota i flera dagar nu, men det har varit för mörkt på morgonen och när jag kommer hem från skolan är det också mörkt.. Men idag har jag lyckats fota en del så nu har jag lite bilder.
 
Veckan som kommer är sista hela veckan i skolan och det är mycket som händer, så bloggen kanske hamnar lite åt sidan. Men ska försöka uppdatera så mycket som möjligt ändå.
 
Imorgon ska Evelin, Hanna och jag gå och äta med farmor och Kjell, mysigt. På måndag ska jag på en arbetsintervju, hoppas på att få jobbet. På tisdag ska Evelin och jag gå på Mathilda och Andreas pink pod party och det ska bli jättekul, har dock lite svårt att komma på vad jag ska ha på mig. 
Nu ska jag sätta mig och tidsinstäla lite inlägg och även tömma kameran då den är helt full..

julklappar - pappa

Här kommer det sista julklappstipset och det är julklappar till pappa (eller morfar/farfar). En personlig mugg är jätte gulligt att ge bort, eller så kan du skämma bort din pappa med en god parfym eller en lyxig klocka.
Jag vet att plånboken kan säga stop till vissa saker, men är ni som mig och har en del syskon (i "vuxen" ålder) så kan ni ju alltid gå ihop och ge någonting gemensamt till er mamma och pappa. Ni sparar pengar och ni är två (eller fler) som kan tänka ut den perfekta julklappen!

julklappar - mamma

Här kommer lite julklappstips på vad man kan ge sin mamma (eller mormor/farmor) i julklapp. Det är mycket "må bra" saker och saker för att slappna av och det förtjänar din mamma, så detta är perfekta julklappar.

julklappar - pojkvännen/bror

Igår fick ni tips på vad man kunde köpa till sin flickvän eller syster och idag får ni lite tips om vad man skulle kunna ge sin pojkvän eller bror. Nu vet ju självklart inte jag vad era bröder eller pojkvänner tycker om, men bilderna är inte menade för specifika saker, utan mer för inspiration. 

julklappar - flickvännen/syster

Nu när det är december köps det julklappar för fullt, jag är redan klar med alla! Men är man den som börjar köpa nu så har ni lite tips här ovan vad man kan köpa till sin flickvän eller syster.

RSS 2.0