Alexandra: outfit

Har på mig detta idag, super bekvämt och snyggt!

Alexandra: torsdag

Haha snygg bild på mig och Keyla från i veckan!!
Nu är dagen snart slut, äntligen! Dagen började med att vi hade "sovmorgon". Vi fick veta 5 minuter innan vi skulle gå att vi började 9.35 och nu har vi håltimme då våran svenskalärare är sjuk.. Så vi har bara tre lektioner idag, skönt men vi slutar ändå 4 så det är lite drygt..
 
Igår var vi iallafall i Skärholmen med Amanda och köpte till saker. Vi kan dock inte visa vad vi köpte då det var julklappar.
 

Alexandra: outfit

Har på mig detta idag!
Ska alldeles strax gå till bussen, eller nu rättare sagt! Men ville bara visa vad jag har på mig idag. Men nu måste jag skynda mig! Vi hörs.

Alexandra: fredag!

Hej på er! Hur mår ni? Jag mår hur bra som helst! Fredag och senare blir det bio, the hunger games: catching fire, med pojkvännen! Alltså som jag har längtat efter den filmen! Men mer om det senare, nu har jag spanska och vi börjar så vi hörs senare! 
Ikväll kommer det även upp bilder på naglar jag gjorde igår!Alexandra: what?

 
Nu ska jag  ta upp en sak som jag tycker är fel. Igår så satt jag och läste lite bloggar och mina ögon drogs till reklamen. Det som stod var någonting om att gå ner i vikt på några veckor och jag började tänka på hur mycket reklam det faktiskt finns om detta. Jag ser aldrig rekalmer, inlägg eller artiklar om hur man på en vecka kan gå upp i vikt. Så det jag gjorde var att jag sökte på google "hur går man upp i vikt på en vecka". Det ni ser på blderna ovan är svaren. Inte en enda hemsida kom upp! Det vara bara en massa om hur man lättast eller snabbast går ner i vikt, inte något om hur man går upp.
Jag som ändå vill gå upp i vikt stör mig på detta. Borde det inte finnas lika mycket om hur man går upp som om hur man går ner?
Jag tycker att vi människor har blivit alledes för besatta av allt detta som har med träning och viktnedgång att göra. Det mesta jag ser på instagram, på våren mest, är bilder på folk som försöker gå ner i vikt och "fixa" sin kropp till sommaren. Och visst, är man överviktig på ett osunt sätt, så träna. Men om man redan är smal och tränar endast för att gå ner, hur sjukt är inte det?
Träna för att må bra, för att bli mer fit, för att bygga muskler. Men låt det inte gå till en överdrift, och jag tror att den enda anledningen till varför folk tränar så mycket som dom faktiskt gör just nu är på grund av vårat samhälle. I dagens samhälle måste man tydligen vara smal, ha muskler, värsta rumpan, you name it. Man ska ha allt. Men vad hände med att du är fin som du är? Du behöver inte vara size 0 för att vara snygg, du behöver inte ha sixpack, muskler, vara smal. Det som behövs är självförtroende. Har du ett bra självförtroende kommer det synas och du kommer lysa upp och det gör dig vacker!
 
Nu kom jag egentligen ifrån ämnet, men det jag ville säga med allt detta är, varför finns det bara en massa tips om hur man går ner i vikt? Borde det inte finnas lika mycket "hjälp" och tips till folk som vill gå upp i vikt?
Jag menar inte nu att folk som är smala är fula, för som jag sa, alla är fina på sitt sätt. Men om man är smal på ett osunt sätt, varför finns det då inga tips på hur man kan gå upp i vikt? Är det fel att vilja väga mer? Är det fel att vilja må bra?
 
Jag blev egentligen bara chockad och irriterad på att det inte kom upp en enda sida med tips på hur man gick upp i vikt.

Alexandra: morning


Godmorgon!
 
Söndag idag då. Helgen har gått alldeles för fort och imorgon är det måndag. Som tur är så har vi inte så mycket i skolan nu då vi precis har haft matteprov och en historiainlämnimg. Men dagen kommer väl mest bestå av städning. Vill egentligen göra nått kul, men vädret under hösten (den senare delen) är så himla trist så det känns inte ens kul att vara ute. Längtar så otroligt mycket tills vintern!
Nu: FRUKOST!!

Alexandra: vad jag använder

Igår visade jag ju tre naglar som jag gjort och nu tänkte jag visa vad jag använder mig av och lite av dom saker som jag har.
Detta är lite olika saker. Lite frukter, blommor, vanliga diamanter, diamanter i färg, stjärnor, ja ni ser ju. Älskar sånt här!
Glitter! Jag älskar glitter i alla färger!
Jaa dom är lite smutsiga, men jag har inte orkat göra rent dom! Men iallafall, penslar. Med dom gör jag olika mönster eller streck m.m. Dom vita penslarna är till gelén och dom svarta använder jag till nagellack.
Lite olika filar.
Lite olika verktyg som man använder innan eller under tiden man gör naglarna. 
Här ser ni lite andra saker, men det mesta av detta används efter nageln är klar eller som det sista steget.
Dom olika geléerna. Dom tre första är en geneomskinlig, en rosa och en vit. Dom 10 småburkarna är glittergelé. Jag använde den mörkgröna igår när jag gjorde nageln med julbelysningen.
 
Jag köpte nästan allt detta av min storasyster, så jag vet faktsikt inte vart det mesta kommer ifrån. Lite glitter, dom två burkarna med bara blommor och frukt är från spanien, en av filarna är från kicks och den svarta penseln (på bilden med tre vita) är från Åhléns och från märket Isadora.

Alexandra: mot skolan

Godmorgon på er! Bjuder på två bilder som är tagna nyss!
Ska gå om tio minuter, så det blir ett väldigt kort inlägg! Vi börjar 8 idag och vi har tre lektioner idag, så vi slutar 12! Då blir det att åka hem och plugga och sen senare på kvällen kolla på nån serie eller film, standard! Haha men nu måste jag gå och fixa mitt hår, så vi bloggar senare!

Alexandra: nails

Jag har ju alltid varit intresserad av naglar och jag älskar att sitta och pyssla med mina naglar. Men nu har jag bestämt mig för att ta allt steget längre och börja göra gelénaglar! Här ovan är några jag precis gjort.
Och ja, dom blev väl helt okej, dock ville jag ha diamanter till lamporna. Så jag får väl köpa diamanter som ser ut som droppar. Och sen, övning ger färdighet! Jag vill bli mycket bättre och därför får jag öva massor. Men jag har ett litet problem. Jag är väldigt skakig i handen, så när jag ska gör små detaljer så kan det hända att det blir lite hackigt. Men det får jag väl också öva bort! Men vad tycker ni? Dom här blev väl ändå helt okej?

Evelin & Alexandra: b&j


Gott!! Glass framför reprisen av dessertmästarna, bra kväll!

Alexandra: ask.fm


Vi är ju väldigt dåliga på att svara på frågar och vi tänkte faktiskt ha en frågestund lite längre fram. Men så länge kan ni ju fråga oss lite på ask.fm
http://www.ask.fm/asavenstedt - här är min
http://www.ask.fm/esavenstedt - Evelins ask

Alexandra: film


Sitter och kollar på film med Keyla just nu. Jag fick välja idag så då blev det dieselråttor och sjömansmöss, älskar den filmen! 

Alexandra: plugg

Hej på er alla! Våran söndag kommer att bestå av plugg. Eller inte plugg, mer läsning och skrivning, då vi har en historia inlämning som ska in på onsdag och vi har ett väldigt tjockt häfte som ska läsas igenom och välja ut det viktigaste och sen skriva om medeltiden. Jag har iallafall hunnit läsa, så nu ska jag bara sammanfatta och skriva på datorn.. Men vi bloggar senare, ha det bra så länge!
Som ni ser finns det en hel del att skriva om medeltiden, och detta är bara första sidan!

Alexandra: 100 saker

 1. Hur gammal är du om fem år?  21 
 2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Evelin
 3. Hur lång är du? 160
 4. Vilken är den senaste filmen du sett? speed
 5. Vem ringde du senast? mamma
 6. Vem ringde dig senast? mamma
 7. Hur löd det senaste sms:et du fick? långt ifrån:*
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? båda
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? skilda
10. När såg du senast din mamma? några timmar sen
 11. Vilken ögonfärg har du? bruna
12. När vaknade du i dag? 6.37
 13. Vilken är din favoritjulsång? all I want for christmas 
14. Vilken är din favoritplats? min säng
15. Vilken plats föredrar du minst? skolan
 16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Bor i en egen lägenhet och ett jobb
 17. Vad skrämde dig om natten som barn? det minns jag inte
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? ett blogginlägg 
19. Hur stor är din säng? 120
 20. Har du stationär eller bärbar dator? bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? t-shirt
22. Hur många kuddar har du i sängen? 2
 23. Hur många landskap har du bott i? två
24. Vilka städer har du bott i? Umeå och nu Stockholm
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? strumor
26. Är du social? jadå
27. Vilken är din favoritglass? magnum
28. Vilken är din favoritefterrätt? kladdkaka eller chokladmuffins
29. Tycker du om kinamat? inte sushi, men annars gör jag väl det
30. Tycker du om kaffe? nej
31. Vad dricker du till frukost? oboy
32. Sover du på någon särskild sida? ytterst
33. Kan du spela poker? njae
34. Tycker du om att mysa/kela? love it!
 35. Är du en beroendemänniska? yepp
 36. Känner du någon med samma födelsedag som din? yes, Evelin och några till
37. Vill du ha barn? jaa det vill jag
38. Kan du några andra språk än svenska? engelska och spanska
39. Har du någonsin åkt ambulans? nej och hoppas jag slipper
 40. Föredrar du havet eller en bassäng? havet, man blir brunast då ;)
41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder och mat
 42. Äger du dyrbara smycken? - nej inte vad jag vet
 43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? idol
 44. Kan du rulla med tungan? nej
 45. Vem är den roligaste människan du känner? Evelin, för hon är precis som mig
46. Sover du med gosedjur? nee
47. Vad har du för ringsignal? den vanliga på iphone 
 48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Aa det tror jag nog
 49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Evelins överkast
 50. Flirtar du mycket? nee
51. Kan du byta olja på bilen? nope
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? har inte körtkort, än
 53. Vilken var den senaste boken du läste? predikanten
 54. Läser du dagstidningen? nej
55. Prenumererar du på någon veckotidning? nee
56. Dansar du i bilen? haha nej
 57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? det var länge sen jag lyssnade på radio, så jag vet inte
 58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? oj, jag minns inte
 59. När var du i kyrkan senast? oj det var nog väldigt länge sen
60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Katarina
 61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? En natt
 62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? minns inte, det kanske var Italo som köpte godis eller nått 
63. Vad lyssnar du på just nu? lyssnar inte på nått
64. Har du varit med i tidningen? jaa
65. Vad är det konstigaste du ätit? nått äckligt i Italien, som såg ut som bajs
66. Vem såg dig naken senast? hehe jadu 
 67. Vad är det för färg på din tandborste? pink
 68. Hur imponerar man på dig? var dig själv
 69. Vem ringer/smsar du när du är arg/ledsen? pojkvännen eller så pratar jag med Evelin

70. Har du någon piercing? öronen

71. Din största vinst? va?

72. Civilstånd? Är i ett underbart förhållande

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? bloggar och typ ask
74. Är du fåfäng? nja
75. Ångrar du någonting du gjort? nee
76. Hur gammal är din pappa? 46
77. Vilket är ditt drömjobb? har inget drömjobb direkt, men skulle vilja bli skådis
 78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Jaa!!
79. Vad har du haft för husdjur? katter, råtta, hamster, sköldpadda och fisk
80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? jag är väldigt kräsen när det gäller mat, jag är väldigt lat och jag är flygrädd 
81. Svär du ofta? aa ganska
82. Sverige när det är som bäst? sommaren!
83. Kan du åka slalom? yes I can
 84. Vad har du ätit i dag? frukost
85. Vad har du för utbildning? grunskoleutbildning hittils
86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Allt!
87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? -
88. Vilken är din bästa egenskap? jag är snäll och ganska generös
89. Vilken är din sämsta egenskap? jag blir lätt irriterad
 90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? ingen
91. Saknar du något? jaa om en person är något
92. Är det viktigt att fira födelsedagar? inte min egen, men andras
 93. Vad gör dig ledsen? falska människor, och standard saker 
 94. Vad gör dig glad? pojkvännen, familjen, vänner, godis 
 95. Har du varit gift eller förlovad? nej
96. Vad ska du göra i helgen? vara med pojkvännen antagligen
 97. Vad är det knasigaste du gjort? mycket
 98. Vad har du för laster? ?
 99. Vem är din förebild? har ingen
100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? gå till nästa lektion


Evelin: 100 saker

Hundra saker om mig själv

 

 1. Hur gammal är du om fem år?  21

 2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Alla i skolan

 3. Hur lång är du? 160

 4. Vilken är den senaste filmen du sett? Percy Jackson

 5. Vem ringde du senast? Katta

 6. Vem ringde dig senast? Katta

 7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Hahah bra!

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? ringa

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? skilda

10. När såg du senast din mamma? För en stund sen

 11. Vilken ögonfärg har du? brun

12. När vaknade du i dag? 6.45

 13. Vilken är din favoritjulsång? All I want for christmas 

14. Vilken är din favoritplats? Har ingen favoritplats

15. Vilken plats föredrar du minst? Naturkunskapsklassrummet i skolan

 16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Hoppas jag har en egen lägenhet och ett jobb

 17. Vad skrämde dig om natten som barndet minns jag inte

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Ett blogginlägg

19. Hur stor är din säng? 90, men ska köpa en ny (140)

 20. Har du stationär eller bärbar dator? bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig? t-shirt

22. Hur många kuddar har du i sängen? 2

 23. Hur många landskap har du bott i? 2

24. Vilka städer har du bott i? umeå och stockholm

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? strumpor

 26. Är du social? ja det tyckr jag

27. Vilken är din favoritglass? Magnum classic

28. Vilken är din favoritefterrätt? kladdkaka

29. Tycker du om kinamat? ja det gör jag väl, om inte sushi räknas...

30. Tycker du om kaffe? nej.

31. Vad dricker du till frukost? oboy eller juice

32. Sover du på någon särskild sida? längst in

33. Kan du spela poker? nej

34. Tycker du om att mysa/kela? ja 

 35. Är du en beroendemänniska? av mobilen ja..

 36. Känner du någon med samma födelsedag som din? ja min twinsister (och andra)

37. Vill du ha barn? jaa det vill jag!

38. Kan du några andra språk än svenska? engelska och spanska 

39. Har du någonsin åkt ambulans? nej, och skulle heslt vilja slippa det

 40. Föredrar du havet eller en bassäng? havet

41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder och godis

 42. Äger du dyrbara smycken? Nej, kanske något men inget jag kommer på nu

 43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? idol

 44. Kan du rulla med tungan? ehh ingen aning

 45. Vem är den roligaste människan du känner? Personen som sitter bredvid mig med samma humor (Alexandra)

46. Sover du med gosedjur? nej

47. Vad har du för ringsignal? den vanliga Iphone signalen

 48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? ja det hoppas jag i alla fall

 49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? mitt överkast

 50. Flirtar du mycket? nej.

51. Kan du byta olja på bilen? nope

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? neej

 53. Vilken var den senaste boken du läste? Förlorad ängel

 54. Läser du dagstidningen? aldrig

55. Prenumererar du på någon veckotidning? nej

56. Dansar du i bilen? haha nej, men jag sjunger i bilen

 57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? det var nog rix fm eller nått

 58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Säkert något viktigt om skolan

 59. När var du i kyrkan senast? Det var längesen, minns inte ens när det var

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Katarina

 61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? En natt

 62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Jag vet inte..

63. Vad lyssnar du på just nu? Massor av gammal musik, försöker hitta en låt

64. Har du varit med i tidningen? Ja, några gånger..

65. Vad är det konstigaste du ätit? Det var nog något jag smakade utomlands

66. Vem såg dig naken senast? nobody

 67. Vad är det för färg på din tandborste? vit och blå

 68. Hur imponerar man på dig? Man är sig själv, och hoppas på det bästa

 69. Vem ringer/smsar du när du är arg/ledsen? Ingen, brukar inte vilja prata med någon just då, men om jag måste välja någon.. Alexandra

 70. Har du någon piercing? öronen

71. Din största vinst? ?

72. Civilstånd? Singel

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? bloggar och ask

74. Är du fåfäng? nja

75. Ångrar du någonting du gjort? ja det finns säkert något

76. Hur gammal är din pappa? 46

77. Vilket är ditt drömjobb? Skåååådis

 78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? jaa, åka utomland

79. Vad har du haft för husdjur? hamster, katter, sködlpadda, råtta och fisk

80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? Jag är väääldigt kräsen när det gäller mat. Jag är ganska lat. Och jag är kräsen när det gäller killar.

81. Svär du ofta? ja det händer väl

82. Sverige när det är som bäst? Sommaren

83. Kan du åka slalom? Japp, det kan jag

 84. Vad har du ätit i dag? frukost och middag och liiite lunch

85. Vad har du för utbildning? jag har gått ut grundskolan

86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Magen och rumpan

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? fötter (hatar fötter)

88. Vilken är din bästa egenskap? Jag är snäll och pålitlig.

89. Vilken är din sämsta egenskap? Jag stressar väldigt mycket

 90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? ingen

91. Saknar du något? ja 

92. Är det viktigt att fira födelsedagar? Min egen är inte så viktigt, men andras..

 93. Vad gör dig ledsen? Falska människor, när folk ljuger och massa andra saker

 94. Vad gör dig glad? Vänner, familj och gooodis

95. Har du varit gift eller förlovad? nej.

96. Vad ska du göra i helgen? Har inga planer för helgen

 97. Vad är det knasigaste du gjort? ingen aning, finns nog ganska mycket

 98. Vad har du för laster? -?

 99. Vem är din förebild? Har ingen

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Kolla på film med Alexandra

 


Alexandra: onsdag

Åh vad jag saknar sommaren!
Hej på er!
Dagen har varit kort och ganska chill. Vi har bara två (tre om man räknar med mentors-tid) lektioner på onsdagar så vi slutade tolv.
Annars då, det har inte hänt så super mycket i våra liv just nu. Vi har lite prov och inlämningar dom kommande veckorna, men det är inte så svåra grejer så det är lugnt. 
Har inte så mycket mer att skriva just nu. Ska snart gå och hämta Keyla och Leandro och sen ikväll blir det väl att plugga eller se någon film, vi får se.
 
 

Evelin: Tillbaka till skolan

Då var det måndag igen (fast den är snart slut) och dagen har varit ganska bra, inte superkul att börja 8 och sluta 4 första dagen i skolan.. Men börjar ju 10 imorn och slutar 12 så ska inte klaga.
 
Under dom dagarna som vi inte bloggade under lovet var vi med systrarna och jag har även träffat Amanda och Alexandra har träffat Italo. Skönt att inte göra så mycket under lovet eftersom det känns så sjukt bra att bara ha fått vila upp sig. 
 
Har precis gjort klart en svenska uppgift, vilket känns skönt, så just nu har vi inte så mycket i skolan. Men det kommer säkert senare.
Nu ska jag ta och fixa mig och sedan gå och lägga mig.
 
 
Orkar inte ta någon bild, så det får bli en bild från felicias instagram.
 
 

RSS 2.0